نحوه ثبت شرکتهای سهامی خاص و عام بهصورت گام به گام
نحوه ثبت شرکتهای سهامی خاص و عام بهصورت گام به گام
Blog Article
نحوه تأسیس شرکت سهامی خاص
آغاز
ثبت شرکت سهامی خاص یکی از متداولترین شکلهای شرکتی در جمهوری اسلامی ایران است که برای کسبوکارهای کوچک و متوسط بهینه است. در شرکت سهامی خاص، مسئولیت شرکا محدود به سهام آنها است، که این ویژگی باعث کاهش ریسک برای شرکا میشود. در این مطلب، با جزئیات فرآیند ثبت شرکت سهامی خاص را شرح خواهیم داد.
مرحله اول: انتخاب اعضا و سهامداران
مرحله اولیه در روند تاسیس شرکت سهامی خاص، انتخاب سهامداران است. حداقل تعداد مؤسسان در شرکت سهامی خاص سه شریک است. این مؤسسان باید سرمایه خود را معین کنند.
ثبت شرکت سهامی خاص
تعیین هیئت مدیره
در این مرحله، اعضای مدیریتی شرکت باید انتخاب شوند. اعضای مدیریتی مسئولیت اداره شرکت را بهعهده دارند. همچنین مدیرعامل میتواند فردی از داخل یا خارج شرکت تعیین گردد.
دومین گام: نوشتن اساسنامه و اظهارنامه
گام بعدی، ضروری است اساسنامه و اظهارنامه شرکت تدوین گردد. این اساسنامه باید مشخصکننده اهداف شرکت باشد. اظهارنامه قانونی نیز در کنار اساسنامه به ثبت اداره شرکتها تحویل داده شود.
محتوای اساسنامه
اساسنامه بهطور کامل شامل شامل اطلاعات زیر است: محل ثبت شرکت.
سومین گام: تأمین سرمایه و واریز وجه
جهت تأسیس شرکت سهامی خاص، حداقل سی و پنج درصد از سرمایه شرکت به حسابی رسمی به نام شرکت واریز شود. این سرمایهگذاری اولیه باید در حساب بانکی معرفیشده به نام شرکت واریز شود.
دریافت گواهی سپردهگذاری
پس از واریز سرمایه، ضروری است رسید بانکی به اداره ثبت شرکتها ارائه شود تا فرآیند ثبت تکمیل شود.
مرحله چهارم: ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکتها
در این گام، ضروری است تمامی اطلاعات و مدارک در پرتال ثبت شرکتها ثبت شود. این مدارک شامل فرمهای اداری به درستی در سیستم وارد گردد.
پیگیری وضعیت ثبت
پس از ثبت مدارک، ضروری است وضعیت درخواست ثبت پیگیری شود تا فرآیند نهایی شود.
پنجمین گام: دریافت کد ثبت
بعد از ارزیابی مدارک، شرکت سهامی خاص کد ثبت به شما اعطا خواهد شد که مهر تأییدی بر ثبت رسمی شرکت شما در ایران است.
نتیجهگیری
تأسیس شرکت سهامی خاص روندی اداری است که با رعایت قوانین میتواند بهطور کامل ثبت گردد. این نوع شرکت برای فعالیتهای اقتصادی گزینهای عالی است.
شیوه ثبت شرکت سهامی عام
آغاز
شرکتهای سهامی عام از جمله مهمترین شرکتهای بزرگ در ایران هستند که عموماً برای پروژههای بزرگ اقتصادی مورد استفاده قرار میگیرند. در شرکت سهامی عام، سرمایه شرکت از طریق سهامفروشی تأمین میشود و افراد حقیقی و حقوقی میتوانند با سرمایهگذاری در سهام در سهیم شوند. این مطلب بهتفصیل مراحل قانونی ثبت شرکت سهامی عام را بررسی میکند.
گام اول: تشکیل هیئت مؤسس
اولین مرحله در فرآیند ثبت شرکت سهامی عام، انتخاب هیئت مؤسس است. این هیئت باید متشکل از حداقل 5 نفر باشد که هر یک تعهد به سرمایهگذاری داشته باشند.
ثبت شرکت سهامی عام در تهران
گام دوم: اعلام پذیرهنویسی عمومی
برای فراهمکردن سرمایه شرکت، فرآیند پذیرهنویسی عمومی راهاندازی کند. این مرحله به عموم افراد این امکان را میدهد که با مشارکت در سهام، در شرکت شریک شوند. این مرحله به ثبت آگهی پذیرهنویسی در روزنامهها و رسانهها انجام میشود.
موارد مندرج در آگهی
در آگهی پذیرهنویسی، مواردی همچون موضوع فعالیت شرکت گنجانده شود تا عموم مردم بتوانند انتخاب کنند.
مرحله سوم: ثبت سرمایه در سامانه
پس از انجام پذیرهنویسی، سرمایه شرکت باید به ثبت رسمی برسد. در این گام گزارش نهایی به اداره ثبت و اخذ مدرک نهایی ثبت خواهد بود.
گام چهارم: تهیه اساسنامه و اظهارنامه
پس از پایان پذیرهنویسی، باید اساسنامه و اظهارنامه شرکت تنظیم گردد. اساسنامه باید حاوی جزئیاتی نظیر نحوه تقسیم سود و زیان قید شود.
ارائه به اداره ثبت
اساسنامه و اظهارنامه به سامانه ثبت ارسال شود تا مراحل نهایی ثبت.
پنجمین گام: اخذ گواهی ثبت
بعد از بررسی و تأیید اسناد، شرکت سهامی عام گواهی نهایی ثبت اخذ میکند. این کد نمایانگر ثبت نهایی شرکت در اداره ثبت است.
نتیجهگیری
راهاندازی شرکت سهامی عام فرآیندی قانونی دارد که برای مشارکتهای وسیع مناسب است. این ساختار حقوقی راهکاری مناسب برای فعالیتهای اقتصادی بزرگ است.
مقایسه شرکت سهامی خاص و سهامی عام
تعریف کلی شرکت سهامی
شرکتهای سهامی خاص و سهامی عام در ایران قابل ثبت هستند اما تفاوتهای مهمی از نظر حقوقی و اجرایی هستند.
روشهای تامین سرمایه
شرکتهای سهامی خاص، سرمایهگذاری محدود به موسسین، اما در شرکت سهامی عام از طریق فروش سهام به عموم مردم سرمایه مورد نیاز را فراهم میکند.
موسسین و سهامداران
در این نوع شرکت، حداقل تعداد موسسین سه نفر است، اما در شرکت سهامی عام موسسین باید پنج نفر باشند.